04.11.2023

Dansk Sundhedssikrings kerneforretning bidrager til FN’s verdensmål

Dansk Sundhedssikring og moderselskab varetager i dag over 570.000 kunders sundhed, hvis skade eller sygdom rammer dem. Det bidrager til FN’s verdensmål om bl.a. liv, sundhed og helbred, fortæller selskabet i sin rapport om FN’s verdensmål for 2022, som netop er udgivet.

 

Kent Jensen, CEO i Dansk Sundhedssikring
Kent Jensen, CEO i Dansk Sundhedssikring

 

Dansk Sundhedssikring og moderselskab har længe bidraget til FN’s verdensmål, når det gjaldt fokus på fx sundhed og arbejdstagerforhold for egne ansatte. Men som noget nyt i sin seneste FN Rapport, så er selskabet begyndt at se på, hvordan dets kerneydelse over for kunderne bidrager til FN’s verdensmål.

”Når vi hjælper vores kunder med at få bedre mental sundhed hos en psykolog eller til at undgå smerter i muskler og led med gode råd fra en fysioterapeut, så hjælper vi dem også til sundere liv og helbred. På den måde bidrager vi som virksomhed ikke kun til vores egne ansattes liv og helbred, men også til vores kunders. I vores FN-rapport fra 2022 ser vi nu også så småt på, hvordan vi som selskab bidrager til vores kunders helbred og sundhed,” siger Kent Jensen administrerende direktør i Dansk Sundhedssikring og moderselskabet Oona Health.

”Vi har i dag over +15.000 virksomhedskunder med tilsammen over 570.000 ansatte, som søger vores råd, hjælp og vejledning – ikke kun når det kommer til sygdom og helbred hos den enkelte – men også når det kommer til at fremme sundheden mere generelt på vores kunders arbejdspladser. Det bidrager i sig selv også til verdensmålene,” siger Kent Jensen.

Dansk Sundhedssikring og moderselskabet Oona Health behandler hvert år over 200.000 skader hos sine kunder. I 2022 anmeldte forsikringsselskabets kunder 15.000 sager om akutte smerter i ryg og nakke. 2.500 af disse blev smertefri inden for fem dage med råd og vejledning fra Dansk Sundhedssikring, om hvordan de trygt kunne bevæge sig til færre smerter i muskler og led.

 

Sundhed og helbred hos egne ansatte

I forhold til sine egne ansatte, så har selskabet som noget særligt i 2022 opnået guldmedalje for sin indsats for bæredygtighed og arbejdstagerforhold fra den international anerkendte mærkningsordning EcoVadis. Det placerer Dansk Sundhedssikring og moderselskabet Oona Health i top fem procent af virksomheder i hele verden, når det kommer til bæredygtighed og arbejdstagerforhold, fremgår det af selskabet FN Global Rapport 2022.  

”Vi vil udvikle vores medarbejdere. Derfor skal intern udvikling være nemt hos os. Hele otte procent af vores 225 medarbejdere fik i 2022 en ny stilling internt, som bidrog til deres udvikling. Samtidig har vi haft et helt særligt fokus på at skabe interne uddannelser for vores medarbejdere særligt i håndtering af kundekommunikation og evnen til situationsbestemt ledelse,” siger Karina Aabling, HR og Kommunikationschef i Dansk Sundhedssikring og moderselskab.  

Dansk Sundhedssikring har også formået i 2022 at sænke sygefraværet med et procentpoint på to år fra 3,5 til 2,4. Dansk Sundhedssikring har over flere år gjort meget for at nedbringe sygefravær ved at analysere på årsagerne til sygefravær og ved at gå i dialog med medarbejderne om, hvad der skal til for nedbringe det.

”Det er et ret flot resultat, især set i lyset af, at vi forventede en stigning i sygefravær, når Corona-epidemien sluttede, fordi færre igen kunne arbejde hjemmefra. Vi har haft stort fokus på at nedbringe sygefraværet både med dialog om trivsel og tilpasning af arbejdsforholdene til den enkelte. Det har virket – men når det er sagt, så arbejder vi hele tiden på at mindske sygefraværet,” siger Karina Aabling.